Attens Hypotheken

Bel of mail ons!

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een geldlening die u aangaat om een woning te kopen. U leent het geld van een hypotheekverstrekker, bijvoorbeeld Attens. Deze krijgt in ruil voor de lening het 'hypotheekrecht' op uw woning.

Hypotheekrecht

Bij een notaris ondertekent u een hypotheekakte: een document waarin staat dat u geld leent van de geldverstrekker, met het huis als onderpand. Dit wordt de overdracht van het hypotheekrecht genoemd. De hypotheekverstrekker vraagt het hypotheekrecht van u om er zeker van te zijn dat de lening wordt terugbetaald.

Looptijd hypotheek

Uw lening moet worden terugbetaald binnen een afgesproken periode. Gangbaar is een looptijd van 20 of 30 jaar. Dat betekent niet dat u al die tijd in dezelfde woning moet blijven wonen, want uw hypotheek kan eventueel mee verhuizen.

Maximaal hypotheekbedrag

Uw onafhankelijk hypotheekadviseur berekent welk bedrag u maximaal kunt lenen. Dat gebeurt onder andere op grond van de hoogte van uw inkomen en eventueel dat van uw partner. Dat maximale bedrag hoeft u niet daadwerkelijk te lenen. Misschien kiest u wel liever voor een lager hypotheekbedrag, zodat u elke maand meer overhoudt voor vakanties en hobby's?

Er is nog een andere reden om niet maximaal te lenen. Tijdens de looptijd kan er veel veranderen in uw persoonlijke situatie, bijvoorbeeld door de geboorte van kinderen, door werkloosheid of door een echtscheiding. Bij een maximale hypotheek zullen deze omstandigheden er eerder toe leiden dat u de maandlasten niet meer kunt opbrengen. Het kan dus verstandig zijn om bij het afsluiten van uw hypotheek bewust wat minder te lenen dan maximaal mogelijk is.

Waarom een hypotheekadviseur?

Vraag uw hypotheekadviseur om advies als u twijfelt over het financiële risico dat u kunt dragen.
Een hypotheek van Attens Hypotheken sluit u altijd af bij een hypotheekadviseur. Deze adviseert en vergelijkt verschillende hypotheken voor u, zodat u een keuze kunt maken die goed past bij uw wensen en uw situatie.

Kosten hypotheekadvies

Het eerste adviesgesprek met uw adviseur is gratis, voor de vervolggesprekken en uren die aan uw advies worden besteed, moet u betalen.

“Interpersoonlijk en onafhankelijk financieel advies met (optimaal) gebruik van de digitale mogelijkheden”.
Toch een advies van een Erkend Hypothecair Planner door u gewenst,
contact u dan De Hypotheekxpert Soest / Huizen Luyksgestel 035-5313388.